Keatling bestaat momenteel uit de volgende leden:

Yeb Boersma

gitaar/zang/teksten

Leerde gitaar spelen van een vriend. Had later een paar maanden gitaarles en in half jaar pianoles. Na enkele schoolbands speelde hij in groepen als Three of us en Cousin Jerôme’s Band in het dorpje Oosterwierum.
Van halverwege de zeventiger tot eind tachtiger jaren was hij zanger/gitarist bij GRIFF.
GRIFF nam een LP op met een jongerenkoor in Wijtgaard met o.a. Keep on the sunny sideLittle Moses en I′ll Fly Away (deze muziek-linken zijn korte fragmenten van de liedjes).

Voor Omrop Fryslân Radio nam GRIFF Marijke (een bewerking fan To Ramona van Bob Dylan) en Frachtwein yn myn spoar (Diesel on my tail fan Plainsong) op.

Toen hij in 1993 verhuisde naar Joure kwam hij bij de Nieuwjaarsrevu. Daar maakte hij vooral muziek bij teksten van anderen, maar ook eigen liedjes.
Op “afterparty’s” van de Nieuwjaarsrevu ontstond Keatling.
Yeb maakt de meeste Friese teksten voor Keatling, soms vertalingen, vaak eigen teksten.
Naast gitaar speelt hij bij Keatling cajon en soms accordeon. Een aantal favoriete artiesten: The Flying Burrito Brothers, Gram Parsons, The Jayhawks, Bob Seger en John Hiatt.


Judith Brattinga

zang

Mijn naam is Judith Brattinga en ik kom uit Joure.

.

.

.

.

.


Thijmen Krikke

zang

Hoi allemaal,

Mijn naam is Thijmen Krikke en ik zing bij Keatling.
Ik woon in Langweer, ben getrouwd en heb een zoon en een dochter.
In het dagelijks leven ben ik directeur van een basisschool en 1 avond in de week is het gezellig zingen met de andere leden van Keatling onder het genot van een hapje en een drankje.
En dan natuurlijk zo nu en dan een optreden.
De liefde voor de muziek zit er al meer dan 35 jaar in. Vroeger meezingen met een lp op de slaapkamer en in de huiskamer en vele jaren later bij de Nijjiersevu met bijvoorbeeld Reine. Daarna nog een uitstapje gemaakt naar cabaretgroep Samar (Hier een fragment uit “Lêste preek” van Samar)Oudehaske en nu Keatling.
Favoriete nummers voor mij zijn er vele (wat wil je ook met een repertoire van 85 nummers) o.a. Ashes, Ien glimp fan dy en Still the same.


Bernard Landman

gitaar/zang

Bernard is zijn hele leven al bezig met muziek, zowel actief als passief.

Op 8-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgelles van een oom. Later kwam de interesse voor de gitaar. Het gitaarspelen heeft hij zichzelf aangeleerd. Toen in Sint Nicolaasga het kinderkoor “Samen onderweg” werd opgericht werd hij gevraagd als gitarist in het begeleidende combo en even later voor de zelfde functie bij het “Stedelijk Jongerenkoor” te Sloten. Dit heeft hij vele jaren met veel plezier gedaan.

Met de drummer van het combo begon hij na de koorrepetities nog wat door te spelen. Hierdoor ontstond het duo “Aquarius”. Dit groepje heeft bij vele gelegenheden (bruiloften, toneelavonden, jongerensoos enz.) opgetreden. Het repertoire variëerde van (hard)rock en countryrock tot stemmingsmuziek.

Bij een bruiloft werd hij benaderd om te komen zingen in het “Hervormd Gemengd Koor” te Joure. Dit koor had een (zwaar) klassiek repertoire. Ook deze vorm van muziek beoefenen boeide hem erg. Nadat de andere koren en Aquarius inmiddels ter ziele waren gegaan kwamen de gitaren in de hoek te staan. Vele jaren later werd hij gevraagd om jongerenkoor “Om ‘e Nocht” uit Woudsend te leiden. Omdat hij in het geheel geen ervaring had als dirigent leek hem dit eerst niets, maar na enig aandringen besloot hij toch om het te proberen. Hij leidde en begeleidde het koor op de gitaar. Samen met fluitistes. Het beviel van beide kanten uitstekend. Het bestaande en het nieuwe repertoire werd door hem gearrangeerd en ook heeft hij meerdere koorstukken gecomponeerd.

In Sint Nicolaasga werd een zelfde soort koor opgericht nl. “De Fonk”. Met beide koren werd veelvuldig opgetreden. Eind 2004 is De Fonk opgeheven. Van Om ‘e Nocht heeft hij in 2009 na 15 jaar afscheid genomen. In het voorjaar van 2006 kreeg hij een telefoontje van Aukje Steeman of hij belangstelling had om als gitarist bij Keatling te komen. Dit heeft hij nog 2 jaar gecombineerd met “Om ´e Nocht”.
Af en toe treedt hij op met muziek- en zanggroep “Út en Troch”, maar de meeste energie komt nu ten goede aan Keatling, waar hij een 6- en een 12-snarige akoestische gitaar en een elektriche gitaar bespeelt. Ook speelt hij mondharmonica en zingt af en toe een baspartij.
Passief is hij met muziek bezig door thuis veel naar muziek te luisteren (een ware audiofiel) en regelmatig concerten te bezoeken. Zijn muzikale helden zijn o.a. Eric Clapton, Mark Knopfler, The Eagles, Boudewijn de Groot en Kayak. Ook houdt hij veel van klassiek (Bach en Handel).


Tea Osinga

zang

Hallo
Tea Osinga, zangeres. Altijd al bezig geweest met muziek en met zingen. Als kind fan van Abba. Op haar 21e is ze in Amsterdam gaan wonen en heeft daar een stoomcursus zingen gevolgd. Zingen met gevoel, en minder de nadruk op techniek. Als je weet wat je brengt dan komt je boodschap over.
Met een groep mensen nog een poos doorgegaan, omdat muziek maken en zingen met elkaar zo leuk is en zoveel energie geeft. Na een paar jaar terug naar Friesland. Met een vriend in Groningen een aantal keren opgetreden onder de naam Hank, met nummers van Hank Williams en Gram Parsons en zo de liefde voor de countrymuziek ontwikkeld. Zelfs nog opgetreden op het Fries Straatfestival in Leeuwarden.

Gezongen in een gospelkoor in Joure; meerstemmig zingen is nog leuker! Via Durk Brouwer bij het groepje in Joure terecht gekomen, dat vrij vlot daarna de naam Keatling kreeg. Durk is er niet meer bij, maar Tea is gebleven. En zelfs ook nog bij de Nieuwjaarsrevu terecht gekomen, toen de andere Keatling-leden die al bijna allemaal hadden verlaten. Het is gelukkig goed te combineren.

Met Keatling elke week repeteren en de nummers perfectioneren. Er komen nieuwe nummers, vaak oudere nummers, maar ook recent werk. “Oudelullenmuziek”, zei ze in het begin vaak, maar dat geluid is al lang verstomd. Wat Keatling doet, die mooie laagjes in de zang, die prachtige gitaarbegeleiding, daar voelt ze zich thuis.


Jannie Vermaning

zang

Als jongste uit een groot gezin werd thuis in Tijnje veel muziek gemaakt. Tezamen met een broer die kerkorganist was, werd met een aantal zussen veel `gezongen` rond het orgel. Thuis maar ook in de kerk en in een koor. Een logisch gevolg was dan ook orgel/ piano les.
Na de verhuizing naar Joure werd na een moederschap van drie dochters de muzikale carrière weer opgepakt in de Nieuwjaars revu. Omdat dit slechts enkele maanden per jaar actief was, werd dan ook besloten om met enkele enthousiastelingen door te gaan met musiceren. Hetgeen leidde tot de oprichting van Keatling. Met veel plezier wordt wekelijks geoefend , afgewisseld met diverse optredens.
Naast werkzaam te zijn als afdelingsassistente in ziekenhuis Tjongerschans worden de dagen gevuld met JAGTAX trouw auto vervoer. Binnen het bedrijf www.jagtax-trouwautos.nl worden zowel JAGUARS met chauffeur almede MINI cabrio´s zonder chauffeur verhuurd.