Keatling

De band Keatling is rond 2002 ontstaan uit de Nieuwjaarsrevu van Joure.
Een paar mensen vond het samen zingen en spelen zo leuk, dat al snel een vast groepje ontstond. Toen zanger/gitarist van het eerste uur Durk Brouwer stopte kwamen Thymen Krikke en Bernard Landman Keatling versterken.
In 2018 is Aukje Steeman gestopt en heeft Judith Brattinga het stokje overgenomen.

Keatling in de oude bezetting met Durk Brouwer tijdens een optreden in het Museum Joure met gastspeler Leon Smits en op percussie Douwe.


De naam komt uit één van de liedjes, “As ik dij wie”, een Friese vertaling van “If I were you” van Venice.
Waarmee meteen de muzikale stijl van Keatling zichtbaar is. Meerstemmige nummers in het Engels, opvallend veel Westcoast-songs (o.a. Everly Brothers), en waar mogelijk vertaald in het Fries (vertaling of juist eigen teksten), overgoten met de typische Keatling-sound.
Dat moet je horen!
En als je komt luisteren dan zie je twee gitaristen, die ook zingen, een zanger en drie zangeressen, af en toe mondharmonica, cajon, melodica en een mandoline.
Zes bevlogen mensen die helemaal weg zijn van muziek.
Optredens zijn er een paar keer per jaar, tot voor kort nog in en rond Joure. Meestal akoestisch, soms ook versterkt.

Maar de tijd is rijp om de vleugels uit te slaan. Een optreden in Julianadorp, Noord-Holland, viel daar bijzonder in de smaak (we moeten volgend jaar weer terugkomen!). Er wordt gewerkt aan de website, en deze winter gaan we de studio in voor CD-opnames.